Bursa valori

"Nu vreau ca Bursa sa fie penalizata de Consiliul Concurentei. Vreau sa abroge acea hotarare pe care o consider nelegala", a spus Paul.
Hotararea din 12 aprilie prevede aplicarea unui tarif fix de 0,95 lei pe ordin executat aplicat pentru piata Regular actiuni din cadrul pietei reglementate la vedere administrate de BVB.
De asemenea, hotararea mai vorbeste despre un comision de tranzactionare pentru piata Regular, aplicat la valoarea unui ordin executat, de 0,035% la cumparare si de 0,095% la vanzare.

Chiar daca finalul iernii calendaristice ne-a adus o iarna autentica, bursa a imprimavarit de mai mult timp. Cu o crestere de peste 9%, verdele bursier pare unul intens. Investitorii pe bursa traiesc un inceput de an pozitiv, cei care au crezut si mizat pe bursa romaneasca primind, pana in acest moment, o recompensa meritata.
A doua saptamana consecutiva de scaderi pentru actiunile listate la BVB. BET a reusit in zece zile sa aiba o depreciere de peste 7%. Din indicele reprezentativ, titlurile BRD SocGen (BRD) se afla in top cu o scadere de peste 13%. Urmeaza apoi, la egalitate, OMV Petrom (SNP) si Banca Transilvania (TLV) cu deprecieri ceva mai mari de 10%. In cele doua saptamani, fie ca vorbim de bursele din regiune, fie ca vorbim de pietele mai dezvoltate (SUA ori Germania), indicii au crescut sau au evoluat lateral. Ca atare, problema noastra nu este determinata de o corelare cu pietele internationale, nu este o reactie la recentele teste facute de Coreea de Nord si nici consecinta uraganului Irma. Este o problema strict interna.