Bursa valori

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat investitorii că vineri, 17 decembrie, acţiunile Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software specializată în designul, dezvoltarea şi lansarea pe piaţă de produse inovative, intră la tranzacţionare pe piaţa AeRO. Compania a vândut, în cadrul unui plasament privat derulat în data de 28 septembrie 2021, un număr de 100.000 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul firmei, la prețul de subscriere de 60 lei/acțiune, ajungând la o capitalizare de 60 de milioane de lei. (zf.ro)

AROBS Transilvania Software (AROBS), companie românească de IT înființată în 1998 în Cluj-Napoca, urmează să intre la tranzacționare pe piața AeRO a BVB luni, 6 decembrie 2021, după ce, în plasamentul privat de acțiuni, a atras 75 mil. lei de la investitori. Compania a pus spre vânzare în ofertă un număr de 54,7 milioane de acțiuni, respectiv 12% din capitalul social, la un preț de 1,357 lei pe acțiune.

22 septembrie, acțiunile Connections Consult, companie înființată în 2005 și specializată în furnizarea de soluții software și servicii IT, intră la tranzacționare pe piața AeRO sub simbolul bursier CC. Listarea Connections Consult vine după derularea, în luna iulie 2021, a unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 144.928 de acțiuni noi, care au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preț de 69 lei/acțiune. Valoarea capitalizării anticipate se ridică la 74,5 milioane de lei. (bvb.ro)

Compania locală GoCab Software, care a dezvoltat o aplicație ce conectează pasagerii cu șoferii autorizați de taxi, independenți vine la bursa Gocab

TeraPlast Bistriţa, plus 12% în ultima săptămână şi la o capitalizare record Teraplast

Obligaţiunile Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, intră la tranzacţionare BitSoft

"Nu vreau ca Bursa sa fie penalizata de Consiliul Concurentei. Vreau sa abroge acea hotarare pe care o consider nelegala", a spus Paul.
Hotararea din 12 aprilie prevede aplicarea unui tarif fix de 0,95 lei pe ordin executat aplicat pentru piata Regular actiuni din cadrul pietei reglementate la vedere administrate de BVB.
De asemenea, hotararea mai vorbeste despre un comision de tranzactionare pentru piata Regular, aplicat la valoarea unui ordin executat, de 0,035% la cumparare si de 0,095% la vanzare.

Chiar daca finalul iernii calendaristice ne-a adus o iarna autentica, bursa a imprimavarit de mai mult timp. Cu o crestere de peste 9%, verdele bursier pare unul intens. Investitorii pe bursa traiesc un inceput de an pozitiv, cei care au crezut si mizat pe bursa romaneasca primind, pana in acest moment, o recompensa meritata.